Zielone ziarna kawy uważa się, że mają znacznie więcej kofeiny i znacznie mniej kwasu chlorogenowego niż regularne kawy palonej. To sprawia, że zielona kawa jest zdrowszą wersją napoju dla ludzi, którzy chcą schudnąć bez rujnowania dnia przez tremę lub niecierpliwość.
Zielona kawa jest rzekomo cud ze względu na jego wysoki poziom kofeiny metabolizmu pobudzania, co czyni go interesującym jako alternatywny sposób dla tych, którzy chcą niższe kalorii, ale nie poświęcając smak z własnej filiżanki!
Zielona kawa i kofeina
Jak dużo energii dostarcza filiżanka zielonej kawy? Czy jest to mniej niż w tradycyjnych, palonych ziaren? Odpowiemy na to pytanie za Ciebie. To zależy od wielu zmiennych – jak roślina była uprawiana, skąd pochodzi, jaki jest jej poziom kwasowości… ale wiemy, że ponieważ w procesie przetwarzania surowej kawy bierze udział mniej chemikaliów (proces suszenia zwykle obejmuje coś, co nazywa się „mokrym” lub „suchym”), ma ona również mniej cukru, co oznacza więcej kofeinowej dobroci bez posmaku! Nowoczesne techniki palenia kawy pozwoliły nam cieszyć się tymi wszystkimi zaletami przy jednoczesnym zachowaniu wyśmienitego smaku. Więc następnym razem, gdy wybierzesz się do swojego ulubionego baristy, nie zapomnij o mrożonej kawie cold brew
Właściwości zdrowotne zielonej kawy – co jest w środku?
Ziarna kawy, żartujesz sobie? Każdy miłośnik kawy wie, że zielony to kolor świeżości! Palone czy nie. Zielony oznacza energię i dobroć, która nadchodzi w filiżance. A przecież o tych małych czarno-zielonych rzeczach można wiedzieć jeszcze więcej: na przykład właściwości zdrowotne zielonej kawy – co kryje się w środku? Wbrew pozorom, całkiem sporo. Stare, źle przechowywane ziarna o niskiej jakości muszą być jakoś sprzedane, więc kawa rozpuszczalna może się nadać, jeśli nikt nie kupi jej w takiej postaci, ale dlaczego ktoś miałby ryzykować, prażąc magiczne czerwone jagody dostępne obecnie na rynku i zobaczyć ich prawdziwe właściwości… może z jakimś spleśniałym kartonem z dawnych czasów?
Najnowsze komentarze